tomektx napisał(a):
Może oburzę swoją wypowiedzią wiele osób, ale taki flash mob wydaje się być dziecinny.
Ale tak ogólnie to wiesz co to jest
Flash Mob? Zobacz może na inne i powiedz co w nich jest poważnego:
Bang . . .
Follow me . . .
Bzzzz . . .
Superstars . . .
Smile . . . i wiele innych.
Z innych krajów znajdziesz w "Related Videos".
Jak widzisz ludzie się dobrze bawią bez względu na to, czy uważasz to za dziecinne, czy nie.
tomektx napisał(a):
Nie popieram decyzji władz katowickiego dworca, ale ludzie często muszą podejmować niezrozumiałe dla innych decyzje.
Więc należy im pokazać, że dla myślących ludzi ich decyzje mogą być zupełnie zrozumiałe.
W tym wypadku jest to bezprawne wprowadzenie ograniczenia wolności (gdyż fotografowanie to działalność, która nie powoduje złamania naszego prawa).
tomektx napisał(a):
Choć mogą być absurdalne ale istnieją powody ku temu.
Oczywiście, że istnieją absurdalne powody -
dworzec w Katowicach wygląda jak jedna wielka ruina nie malowana od wieków, a
menele tam koczujący i
zaczepiający pasażerów dodatkowo
potęgują wrażenie rozkładu Polskich Kolei Państwowych.
Już kilka razy miałem ochotę wyciągnąć aparat i to sfotografować, ale ochrony w pobliżu nie było, a ja po prostu bałem się o sprzęt.
tomektx napisał(a):
Poza tym to tylko jeden dworzec, a jak ktoś chce to i tak ma możliwość zdjęcia bez poniesienia konsekwencji ( o ile nie złapie ochrona).
Dworzec w stolicy też nie wygląda najciekawiej - być może niedługo tam również wprowadzą taki zakaz, a później pójdzie lawinowo. Tego właśnie pragniesz?
Dla przypomnienia - to jest forum fotograficzne, nie kolejowe, więc czyją stronę trzymasz?
I przy okazji zobacz co o zakazie myślą Miłośnicy Fotografowania Kolei.
Przy okazji - chodzenie na wybory nie wydaje Ci się dziecinne?
Cóż znaczy Twój głos nieboraku? A może Ty też głosowałeś na Samoobronę i ich wspólników?!
Przez dwa lata nie mogli się dogadać która partia ma więcej ukraść - to dla Ciebie nie jest dziecinne?